Co myslíte, poznáte potraviny urychlující stárnutí podle toho, že jsou spíše chutné nebo spíše zdravé? Když v roce 1961 Denham Harman objevil příčinu stárnutí, informace o prodlužování života pro nezájem téměř zapadly. Zato látky urychlující stárnutí se začaly raketovou rychlostí uplatňovat ve výživě již pár let potom.

A látky zpomalující stárnutí? Využívají se ve výrobě. Vznikly gumy, ochranné nátěry, motorové oleje 5-10 krát trvanlivější. Já jsem dílo D. Harmana četl, přestože mělo 900 stran v angličtině jako jeden z mála lidí na tomto světě. Mnoho smrtelníků se domnívá, že staré vědecké práce jsou k ničemu, že je lepší číst jen ty nové aktuální.

 

Všichni známe 3 akcelerátory stárnutí

Mnozí z nás tuší, že musí existovat něco, co způsobuje úplnou epidemii rakovin a civilizačních chorob. Lidé začínají šedivět i ve třiceti. Neplodnost je stále častější. Andropauza a menopauza přicházejí ve stále dřívějším věku. Nabízejí se nám různá vysvětlení. Od práškování chemtrails, přes nedostatek vitamínů pro homocystein až po překyselení orgánů. Kdyby to byla pravda, už by problémů začalo ubývat.

Každý zná tři základní akcelerátory stárnutí: kyslík, alkohol a kouření. Ale existuje jich mnohem víc druhů. Používají se ve velkém a způsobují zrychlené stárnutí a jako následek nemoci stáří a rakovinu. Jako akcelerátory stárnutí neoznačuji kancerogenní látky, ale sloučeniny přírodního původu, které se vyskytují ve větším množství v potravinách. Podle toho kolik jich jíte, tak vám zkrátí život o 10% až 20%. Není reálné, aby vám nějaký jed, který není akcelerátorem stárnutí (ani karcinogenem), zkrátil život.

Co prosím Vás znamená tzv. „slušný život???? Konzumování geneticky manipulovaných potravin, É-ček, různeho chemického sajrajtu v potravinách- a nakonec hltat léky, které Vám vyvolávají nové choroby????
pravil jeden účastník diskuse

 

Je vůbec reálné, aby mikrogramová množství chemikálií ublížila jako jed? Zkuste požít 1 desetinu piluky proti bolesti, a pak nám řekněte, jak vás to množství zbavilo bolesti. A což teprve tisíciny nebo milióntiny toho množství? Ublížilo by vám, když by vám na zem spadla milióntina vaší výplaty, třeba 3 haléře?

 

Kde najdeme jídlo urychlující stárnutí?

Jednou jsem stál v hypermarketu u regálů s těmito potraviny a vyptával jsem se lidí, proč si vybírají právě ty nejsilnější, co nejvíc urychlují stárnutí. Oni ty výrobky fanaticky obhajovali. Co je na nich dobrého? Prostě každý člověk, který to myslí se svým zdravím vážně, je musí jíst. Taky jsem si postěžoval, že Glóbus vylistoval z nabídky jedinou potravinu, která nezrychlovala stárnutí a předtím se krčila úplně dole v rohu. No nato začali lidi převracet oči v sloup, že takovou potravinu by dobrovolně jedl jen blázen.

I lékaři také zakazují potraviny prodlužující život a doporučují potraviny urychlující stárnutí, říká se jim akcelerátory stárnutí nebo také aging foods. Musíte být skutečně silná osobnost, abyste tomuto tlaku odolali a dobrovolně si začali “ohrožovat” zdraví. Já jsem také dlouhých 30 let tomu věřil a i když jsem měl pochybnosti, nedovolil jsem si zcela se od potravin urychlující stárnutí odtrhnout. No vidíte. Už pět let je nejím, nejen že se mi nic nestalo, ale viditelně jsem prokoukl.

 






Pan Tuna je poměrně agilní v propagaci potravin urychlujících stárnutí. Rád pranýřuje neškodné i prospěšné potraviny a přísady (éčka). .

 

 

Kdyby obyvatelstvo přestalo jíst potraviny zkracující život, stoupla by průměrná délka života na 90 let

A to by byla vážně pohroma. Důchodové systémy by se hroutily. Nedostávalo by se peněz ve zdravotnictví. Musely by se zvýšit daně. A co je nejhorší, lidé by se neuzdravili, ale se svými chorobami by dále žili mnohem déle.

 

Finanční důvody podpory potravin akcelerujících stárnutí

Lidi, kteří jedí potraviny urychlující stárnutí po 10 let, zemřou o 1-2 roky dříve. Tím se ušetří v průměru 150.000 Kč za rok na důchodech na osobu a další statisíce na zdravotních výdajích. I kdyby potraviny na zrychlení stárnutí neexistovaly, tak by se je jistě vědci pokoušeli vytvořit. Pojištěnci platí zdravotním pojištovnám 2000 až 7000 Měsíčně. Ale jak přidou do důchodu, dostávají za ně něco přes 1000 Kč. A proto motivaci platit reklamu na potraviny urychlující stárnutí určitě mají.

Je to etické, nebo neetické?

Čím déle člověk žije, tím déle trpí různými nemocemi. Není to žádná výhra žít déle, poslední třetina života už má nízkou kvalitu. Velmi často vás akcelerátory stárnutí skolí za běhu, takže ani nemáte čas strávit pochmurný pobyt v nemocnici.

 

Výhody potravin urychlujích stárnutí

Antioxidanty zpomalující stárnutí potřebují ke svému účinku další spolupracující chemikálie, některé se nemusejí dostatečně dobře vstřebávat a procházet do jádra buněk, některé se mohou rychle vylučovat a nedosahovat tak hladin potřebných pro svůj účinek.

Zato potraviny urychlující stárnutí se vstřebávají a do buněk jsou přenášeny aktivním transportem. Protože jspou to živiny, procházejí do mozku, do všech částí těla a na celé dráze, po které putují než jsou v buňkách stráveny, vykonávají dílo zkázy. Když máme volit mezi vynecháním potravin urychlujících stárnutí a nepovedenými doplňky proti stárnutí, které šíří reklama, tak co myslíte, že je výhodnější? Po vynechání zlých potravin máte jistotu, že tím ovlivníte pozitivně všechny části svého těla stejnoměrně, i mozek. Nejen cévy a střeva jako s méně hodnotnými doplňky.

Celkem 4 okruhy potravin urychlujících stárnutí:

  • dodávají energii pro řetězové reakce vytvářející volné radikály
    Více info o o potravině, živné půdě pro řetězové oxidační reakce najdete v článku.
  • blokují enzymy rozkládající volné radikály a narušují metabolizmus
  • urychlují proces crosslinkage, glykace a metylace (poškozují buňky)
  • blokují reparační enzymy v DNA a tím přibývá neopravených mutací genetické informace. Následky jsou nejen v rození postižených dětí, ale i v pozměněném fungování buněk (nefunkční, jinak), které vyústí v rakovinu či předčasnou apoptózu (předprogramovanou smrt).

 



 
Všechny 4 okruhy potravin, jejich seznamy a rozbor účinků najdete v

ebooku Potraviny urychlující stárnutí.

Tak si polepšíte v případě, že vás trápí nějaké degenerativní chronické onemocnění. Zároveň jídlo, které neurychluje stárnutí, je tak chutné, že se budete jen olizovat, a nepotřebujete dávat ani žádné koření.

Potraviny urychlující stárnutí jsou prezentovány jako základ zdraví, prospěšné a blahodárné, zatímco potraviny zpomalující stárnutí jako zdroj nemocí. Podle návodu budete schopni i obyčejné jídlo z kantýny upravit na talíři a zbavit ho škodlivosti.

Jestli vás něco napadá, klidně napište do komentářů.

 

16.9.2017 – 9.6.2020